Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ.

  Οι Έλληνες πολίτες βιώνουμε ίσως το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που το αποκαλούμε οικονομική ύφεση.
 Έρευνες δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από την ύφεση λόγω του ότι υπάρχει μειωμένο αίσθημα επιχειρηματικότητας. Υπάρχει δηλαδή μεγάλη απαισιοδοξία του επιχειρήν στη χώρα μας με αποτέλεσμα να μην γίνονται επενδύσεις και να μην μπορεί να τονωθεί η αγορά.
  Όμως σε τέτοιες καταστάσεις δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο, υπάρχει και το γκρίζο. Και λέω γκρίζο γιατί πάντα υπάρχουν δυσκολίες όταν αποφασίζεις να πάρεις το ρίσκο να επενδύσεις πάνω στο όραμα σου και να επιμείνεις σ αυτό μέχρι να σου αποφέρει κέρδη.
  Υπάρχει μεγάλη απαισιοδοξία στους καθιερωμένους επιχειρηματίες επειδή βρίσκονται ήδη σε έναν κλάδο με αποτέλεσμα να μην έχουν την απαιτούμενη ευελιξία των κινήσεων τους να ξεφύγουν απ’ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση τους.
  Αντίθετα με τους νέους επιχειρηματίες υπάρχουν ίχνη αισιοδοξίας, διότι μπορούν να οραματιστούν μια καινούρια ιδέα θεωρώντας ότι μπορεί να πετύχει ακόμα και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.
  Θεωρητικά υπάρχουν κλάδοι με προοπτική στις μέρες μας. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να στρέφονται στην αγροτική παραγωγή ή να ασχολούνται με κλάδους που έχουν ακόμα κέρδη όπως η ενέργεια.
  Στην Ελλάδα πρέπει να ισχυροποιήσουμε και το μεγάλο μας όπλο, τον τουρισμό. μπορούμε να ξεφύγουμε από την κρίση μόνο με νέες ιδέες, τη γνώση, την τεχνολογία και την καινοτομία. Η μετανάστευση δεν είναι η λύση, χωρίς να κατακρίνω αυτούς που το κάνουν. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τον προσωπικό αγώνα του καθένα από εμάς.

 Βασιλάκης Μιχάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου