Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Facebook statistics..............

Disclaimer: Το κείμενο που ακολουθεί αφορά κυρίως άτομα που έχουν πάνω από 200 «φίλους», κατά βάση αβγατισμένους άτσαλα, με μάλλον ελαστικά (αν όχι ανύπαρκτα) κριτήρια. Αν αυτό σας αντιπροσωπεύει, συνεχίστε να διαβάζετε. Αν πάλι όχι, συνεχίστε να διαβάζετε έτσι κι αλλιώς γιατί κατά 97,8% οδεύετε προς τα εκεί ;-)
2,8 καμμένοι πρώην συμμαθητές θα έρθουν σε επαφή μαζί σας ανά τρίμηνο. Στο 93,2% των περιπτώσεων -για κάποιο λόγο που δεν μπορείτε ακριβώς να εξηγήσετε- θα τους κάνετε friends. 9 στις 10 φορές θα αισθανθείτε γέροι όταν δείτε την εξέλιξή τους. 7 στις 10 φορές την αρχική αυτή αίσθηση θα διαδεχθεί ένα περίεργο είδος schadenfreude καθώς θα αισθανθείτε τυχεροί που η ζωή σας δεν εξελίχθηκε στη μικροαστική παρακμή που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες τους και αυτά που γράφουν στο προφίλ τους.

1,7 φορές το μήνα: Τόσες φορές κατά μέσο όρο αν είστε άντρας, θα δεχτείτε friend request από κάποια κοπέλα με όνομα τύπου Gianna C. ή TeddyBearAnna συνοδευμένη από φωτό που απεικονίζει κάποιο default wallpaper των Windows (κατά προτίμηση ρομαντικό ηλιοβασίλεμα) κάποιο γατί ή αγγελάκι. Ή, αν είστε γυναίκα, από κάποιον τύπο με όνομα του στυλ JohnyTheGiant ή ShadowSakis, με φωτό μπάλας/αυτοκινήτου που κάνει παντιλίκια/φαντομά στο ημίφως. Αν και κατά βάθος γνωρίζετε ότι η πιθανότητα το άτομο αυτό να μην είναι χάλι μαύρο είναι 1: 567,000 (αλλιώς γιατί δεν έβαλε τη ρημαδοφωτογραφία της/του;), η πιθανότητα να κάνετε accept δεν πέφτει κάτω από 73% γιατί δεν θέλετε να κλείσετε τη πόρτα στην ελπίδα - που γενικά πεθαίνει τελευταία, αλλά πάντως πεθαίνει.

34,5% είναι η πιθανότητα η φωτογραφία του προφίλ του ατόμου που σας γυάλισε να είναι μεν γνήσια, αλλά να έχει τραβηχτεί περίπου την εποχή που η Brittney Spears έπαιζε ακόμα με Barbie (και όχι με Ken με σάρκα και οστά). 68,3% είναι η πιθανότητα η εμφάνιση των συγκεκριμένων ατόμων να έχει πάρει την κατιούσα, με τρόπο αντίστοιχο με την πορεία της καριέρας και των (προ)κοιλιακών της δυστυχούς καλλιτέχνιδος.

Το αρχικό άρθρο είναι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου