Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

840 ευρώ λιγότερα αν είσαι Άγγλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Οι Βρετανοί πληρώνουν λιγότερα για τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά, αλλά παίρνουν περισσότερα: αγοράζουν από το ταξιδιωτικό τους πρακτορείο σε πολύ χαμηλότερη τιμή τη διαμονή μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια. Εμείς οι Ελληνες, κάνοντας απευθείας κράτηση στο ίδιο ξενοδοχείο, για διαμονή στο ίδιο δωμάτιο, την ίδια περίοδο, με όμοιες υπηρεσίες, θα πληρώσουμε περισσότερα για να αγοράσουμε μόνο διαμονή, χωρίς εισιτήρια.

Πώς προκύπτει αυτό; Οποιος έχει διάθεση μπορεί να «κατεβάσει» το βρετανικό οδηγό διακοπών του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomson (ο οποίος εντάσσεται στον όμιλο της TUI) και να δει τις τιμές που προσφέρονται αυτή τη στιγμή στους Βρετανούς. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο κόστος της αεροπορικής μεταφοράς (μπορεί να προβλεφθούν πρόσθετες επιβαρύνσεις για τους Βρετανούς που κατοικούν σε πόλεις μακριά από το Λονδίνο).

Τα πακέτα μίας εβδομάδας των Βρετανών, που «τσεκάραμε» εμείς σε μερικά μεγάλα ξενοδοχεία, στους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, συμφέρουν σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κράτησης: μέσω Ιντερνετ μπορεί να πετύχουμε (όχι πάντα) φθηνότερη τιμή από αυτή που θα πάρουμε εάν τηλεφωνήσουμε εμείς απευθείας στο ξενοδοχείο.

Αλλά αν προσθέσουμε και το κόστος της αερομεταφοράς, οι τιμές των βρετανικών πακέτων είναι καλύτερες. Με απλά λόγια, οι Βρετανοί με λιγότερα χρήματα αγοράζουν και τα αεροπορικά τους εισιτήρια - εμείς με περισσότερα χρήματα αγοράζουμε μόνο τη διαμονή στο ξενοδοχείο.

Η σύγκριση τιμών που επιχείρησε ο ΕΤf έγινε με βάση τη διαμονή σε δημοφιλείς προορισμούς και μεγάλα ξενοδοχεία που επιλέξαμε κατά την πιο ακριβή εβδομάδα θερινών διακοπών στην «καρδιά» του καλοκαιριού: επτά διανυκτερεύσεις για δύο άτομα (ενήλικες, χωρίς παιδί), με check-in στο ξενοδοχείο τη Δευτέρα 10 Αυγούστου και check-out και επιστροφή τη Δευτέρα 17 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες στο αρχικό άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου